Nieuws

Nieuws

 • Ongebruikte capaciteit ingezet voor automatisch uitvraagsysteem PBM

  De Human Factors Adviesgroep volgt uiteraard de huidige maatregelen van de regering, en aanbevelingen van het RIVM op. Om deze reden vinden er momenteel geen trainingen plaats. Erik Timmermans heeft zich in deze tijd voor het ROAZ Zuidwest-Nederland ingezet en hier het proces van het uitvragen van de voorraad aan …Lees verder »

Meest recente nieuwsbrief

Human Factors Actueel 37, maart 2020.
In deze uitgave:
 • Wij ondersteunen de ROAZ bij uitvraagsysteem inventarisatie Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM).
 • Evaluatie van de huidige inzet.
Lees de uitgave hier, of download de uitgave in PDF formaat
Een volledig archief van eerdere uitgaven vindt u hier.
 • Vernieuwde brochure producten HUFA Adviesgroep

  U ervaart problemen met betrekking tot veiligheid, samenwerking en efficiency binnen uw organisatie of u bent op zoek naar verbeter- en ontwikkelmogelijkheden voor uw medewerkers. Het opleidings- en trainingsprogramma 2018-2019 van de Human Factors Adviesgroep biedt een scala aan opleidingen en trainingen die dienstbaar kunnen zijn voor uw organisatie. In …Lees verder »
 • Training Single-human Resource Management

  (Hoofd) Officieren van Dienst, motoragenten, veldmedewerkers van de ANWB, OvD’s van RWS, eerste lijns crisis- of calamiteiten-functionarissen, motor ambulances,  water-systeembeheerders, CPI’s, etc. Zomaar een greep uit de grote groep functionarissen die moeten kunnen werken in een single operation situatie. Speciaal voor deze doelgroep heeft het trainings-en onderzoeksinstituut Human Factors Adviesgroep …Lees verder »
 • Netwerken Acute Zorg regio Zwolle en Euregio zijn met het project Aantoonbaar Voorbereid aan de slag.

  De Acute Zorg Regio Zwolle en het Netwerk Acute Zorg Euregio zijn in het kader van het vastgestelde Kwaliteitskader Crisisbeheersing en OTO, gestart met het project “Aantoonbaar vakbekwaam”. Een project dat de vakbekwaamheid van sleutelfunctionarissen moet gaan borgen. Op verzoek van beide organisaties ondersteunt de Human Factors Adviesgroep met twee …Lees verder »
 • Voor u gelezen: Het Checklist Manifest

  Een boek van Atul Gawande. Wat is het toch met die checklists? En waarom steeds weer de luchtvaart als voorbeeld? Een operatiekamer is geen cockpit, op de intensive care werken geen piloten. Het morren over CRM (Crew Resource Management) en Leren van de Luchtvaart neemt toe en zoals we al …Lees verder »
 • Checklists in de zorg… is dit echt leren van de luchtvaart?

  Checklists in de zorg… is dit echt leren van de luchtvaart? Nu de zorgwereld enkele jaren geleden begonnen is met het ‘Leren van de Luchtvaart’, lezen we regelmatig berichten dat dit te ver doorslaat en onwerkbaar is in de zorg. Waar het NRC recentelijk nog aangaf dat qua veiligheidscultuur juist …Lees verder »