Naslagwerk & downloads

De Human Factors Adviesgroep biedt een breed scala aan producten en trainingen. Op deze pagina vindt u een aantal brochures en folders die hier dieper op ingaan.

Opleidings- en trainingsoverzicht

De Human Factors Adviesgroep biedt een scala aan opleidingen, trainingen en workshops. Omdat de onderdelen van de opleidingen, trainingen en workshops modulair van aard zijn, kan elke opleiding, training of workshop op maat worden gemaakt. Op basis van onze ervaringen heeft de Human Factors Adviesgroep een overzicht gemaakt van een aantal veel voorkomende (samengestelde) opleidingen, trainingen en workshops. Staat uw wens er niet tussen, neem dan contact met ons op.
Download

Brochure Leren van de Luchtvaart tussen teams

Al enige jaren traint de Human Factors Adviesgroep medewerkers binnen teams uit verschillende sectoren met behulp van vliegtuigsimulatoren, waarin zij worden getraind in samenwerking, leiding en management, beeldvorming en besluitvorming. Daarbij is effectief en efficiënt communiceren de spreekwoordelijke ‘drager’ van alle activiteiten. De Human Factors Adviesgroep biedt echter niet alleen trainingen aan gericht op activiteiten binnen teams maar ook tussen teams.

U kunt meer informatie over de achtergrond en opbouw van deze training vinden in onze brochure. U kunt deze brochure hier downloaden.


Download

Brochure train-de-trainer en waarnemers

In het kader van ‘Leren van de Luchtvaart’ biedt de Human Factors Adviesgroep (vaardigheids-) trainingen aan ter verbetering van samenwerking, leiding geven en management, beeldvorming en besluitvorming. Hierbij is effectief en efficiënt communiceren de spreekwoordelijke ‘drager’ van alle activiteiten. Om de resultaten van deze trainingen te borgen biedt de Human Factors Adviesgroep train-de-trainer en waarnemers opleidingen aan. Immers goede oefeningen verdienen goede evaluaties en dat begint bij goede waarnemingen.
U kunt meer informatie over de achtergrond en opbouw van deze training vinden in onze brochure.

Download

Checklist ‘Hoe nu verder’

Na het bijwonen van één van onze opleidingen, trainingen of workshops vraagt u zich wellicht af: “Ik ben geïnspireerd, maar hoe nu verder met human factors in mijn werk, binnen mijn organisatie?” De Human Factors Adviesgroep kan zich dat goed voorstellen. Deze checklist ‘Hoe nu verder op het pad van de human factors’ geeft u een aantal tips die u richting geven bij de bouw van een veiligheidscultuur en het veiligheidsmanagement dat daarbij hoort.
U kunt deze 'checklist' ook downloaden

Download

Factsheet: AAR webtool

Het After Action Review (AAR) meldsysteem is een Web-based applicatie waarmee in principe een ‘ongelimiteerd’ aantal gebruikers de resultaten van hun AAR-bespreking eenvoudig kunnen registreren en verzenden. Het meldsysteem werkt op alle PC’s, tablets en mobile apparaten zolang er maar verbinding is met internet. Het meldsysteem ondersteunt functionarissen die met de After Action Review evaluatiesystematiek werken. Op deze pagina kunt u meer informatie vinden over de webtool. U kunt ook de factsheet downloaden
Download

Factsheet: VIM webtool

Het Veilig Incident Melden (VIM) meldsysteem is een Web-based applicatie waarmee in principe een ‘ongelimiteerd’ aantal gebruikers incidentmeldingen eenvoudig kunnen registreren en verzenden. Het systeem werkt op alle PC’s, tablets en mobile apparaten zolang er maar verbinding is met internet. Het systeem ondersteunt organisaties die de werkwijze van het no blame en just culture incidentmelden hebben omarmt. Op deze pagina kunt u meer informatie vinden over de webtool. U kunt ook de factsheet downloaden.
Download