Ongebruikte capaciteit ingezet voor automatisch uitvraagsysteem PBM

De Human Factors Adviesgroep volgt uiteraard de huidige maatregelen van de regering, en aanbevelingen van het RIVM op. Om deze reden vinden er momenteel geen trainingen plaats.

Erik Timmermans heeft zich in deze tijd voor het ROAZ Zuidwest-Nederland ingezet en hier het proces van het uitvragen van de voorraad aan Persoonlijk Beschermingsmiddelen (PBM) bij de zorginstellingen in de regio geautomatiseerd. Dit door een systeem te ontwikkelen dat op ingestelde tijden automatisch een op maat gemaakte uitvraaglijst verstuurt aan de instellingen, welke via internet wordt beantwoord.
Het systeem biedt een overzicht van wie al gereageerd heeft, en de mogelijkheid automatisch herinneringen te versturen.

Het uitvraagsysteem PBM vervangt veel handmatig werk en reduceert de kans op fouten. Voor ons is de voorraadstatus en tijdsplanning in één oogopslag in te zien, en de uitgevraagde organisaties koppelen aan ons terug dat het systeem erg gebruiksvriendelijk is en een makkelijke mogelijkheid biedt tot het doorgeven van de voorraadstatus.
— Laurence Walhout, Adviseur Traumacentrum / ROAZ Zuidwest-Nederland

Zodra gegevens zijn ontvangen, is het via de beheerderswebsite mogelijk de gegevens te raadplegen en te sorteren op prioriteit van bijvoorbeeld voorraad als ook tijdsplanning – hoe lang kunnen de betrokken instellingen nog vooruit met hun voorraden.

Via de mogelijkheid te exporteren naar Excel is het mogelijk meer uitgebreide analyse te doen en distributie te plannen.

Dit alles moest een webfaciliteit hebben om op te draaien, bij voorkeur op een Nederlandse locatie. De Human Factors Adviesgroep heeft besloten de ROAZ deze mogelijkheid te bieden, om op die manier iets bij te kunnen dragen aan het organiseren van de respons op de COVID-19 / Corona crisis.

Wij wensen alle hardwerkende medewerkers in de zorg en alle andere getroffen sectoren veel steun toe, en wensen iedereen sterkte en kracht toe in deze moeilijke tijd.

Blijf vooral gezond, en let op elkaar. De Human Factors Adviesgroep hoopt u binnenkort weer van dienst te kunnen zijn. Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Twitter Facebook Linkedin Google Reddit Tumblr StumbleUpon Pinterest